Literatura Infantil

La complexa formació d’un mediador de lectura

 
 

El món de la lectura ha canviat profundament en la darrera dècada. Els mestres d’Educació Infantil, Primària o Secundària; els bibliotecaris o els gestors culturals ho saben bé.

Una bona formació en lectura reclama conèixer els diferents tipus de lectures (relat, poesia, teatre o àlbum il·lustrat) i de formats (aplicacions per a mòbils o tableta, llibre digital o relats transmedia). Fa imprescindible analitzar quina ideologia amaguen llibres i pel·lícules, com treballar el cànon literari o com seleccionar la lectura exacta.

Una bona formació ha d’ensenyar a unir el treball de la literatura i de l’art o de la literatura i el territori. Ha de donar a conèixer models reals de bones pràctiques sobre la lectura augmentada, l’àlbum il·lustrat o la multiculturalitat, les utilitats de Twitter, Viquilletra, blogs o televisió per treballar la literatura i la lectura. O el disseny d’un bon Pla de Lectura per al centre educatiu.

Per això. perquè som conscients d’aquesta necessitat professional, hem dissenyat el Diploma en Cultura, Lectura i Literatura per a Infants i Joves. Els objectius, el programa, el professorat… Tot pensat per aconseguir eixa formació plural i multidisciplinar que necessites.

L’opinió dels graduats és fonamental per millorar, per modificar allò que no acaba de funcionar, per fer que cada edició siga encara millor que l’anterior. Mira què opinen sobre el nostre Diploma.

La sisena edició ja està en marxa… Si ens vols acompanyar, ací pots fer-ne la inscripció.

 

 

 

 

Deixa un comentari

El teu correu electrònic no es publicarà.