Poesia-catalana-Universitat-València-Gemmalluch D

La poesia per als infants

La lectura de poesia no és habitual en les aules o en les cases. I, de vegades, per desconeixement, renunciem al gaudi de la paraula i de la cançó, a la possibilitat de memoritzar per recordar, per recitar i compartir.

Ja no podem dir que no hi ha bons llibres de poemes per als petits. Margarida Prats Ripoll, possiblement qui més sap i ha escrit sobre el gènere, ha estudiat la riquesa de les propostes actuals en articles com «La poesia per a infants: estat de la qüestió en llengua catalana». Alguns dels exemples que analitza són els següents:

 

 
Si li interessa el tema o si és mediador i vol conèixer més aspectes de la poesia, aquestes són algunes de les meues lectures favorites sobre el tema:

Desclot, Miquel: «Joana Raspall, un clàssic de poesia per a infants», Faristol.

López-Pampló Rius, Gonçal: «Oi, Miquel? Algunes notes sobre la poesia per a infants de Miquel Desclot», Faristol.

Lluch, G. i Valriu, C. (2013): La literatura per a infants i joves en català: anàlisi, gèneres i història. València: IIFV i Edicions Bromera.  Cap. 2

Prats Ripoll, Margarida (2009): «La poesia per a infants: estat de la qüestió en llengua Catalana», Caplletra. Revista Internacional de Filologia. Valencia: IIFV, pp. 149-182.

Prats Ripoll, Margarida: «De poesia per a infants, encara», Faristol.

Valriu, Caterina (2009): «La poesia infantil en el segle XXI (2000-2008) en llengua catalana», Roig Rechou, Blanca-Ana, Isabel Soto López e Marta Neira (coords.): A poesía infantil no século XXI (2000-2008). Santiago de Compostela: Ediciones Xerais, pp. 57-74. [A més de l’estudi teòric, hi ha una selecció dels títols més significatius del període i una anàlisi de Més música mestre Escaleta al vent)].

També li pot interessar:

– Lloc web sobre poesia del grup de recerca POCIO

– Correro, C., Real, N. (2016). Un món de poesia, dins Faristol.

– Correro, C., Real, N. (2016). L’univers poètic de Miquel Martí i Pol, dins Faristol.

– Poesia dibuixada: Enllaç

– Blog sobre poesia: Bibliopoemes

– Cançons de bressol: Bressolant.dival.es

– “Podries” Poema de Joana Raspall a Poesia Dibuixada Lletra UOC

 

Deixa un comentari

El teu correu electrònic no es publicarà.