drac-de-gel

Un George R.R. Martin a Bromera

 

El Drac de Gel

 

Adara és una nena solitària que va néixer durant la pitjor gelada que es recorda. Des d’aleshores, el fred és una constant en la seva vida. És fàcil veure-la passejant tota sola pels camps gelats, o construint castells de gel. Adara espera impacient la visita del drac de gel, i no pot entendre per què tothom al poble li té por. Quan està amb ell, Adara s’oblida de les amenaces procedents del nord, de la guerra i dels temibles dracs de foc».

 

Aquest petit relat escrit per Martin el 1980, té moltes característiques del món possible creat amb la saga Cançó de gel i de foc i que va publicar el primer títol, Joc de Trons, el 1996.

Alhora, Adara, la protagonista, comparteix molts dels trets de les heroïnes actuals: al principi és la petita i l’aïllada (la mare va morir quan ella va arribar al món). Aparentment freda, com l’Elsa de Frozen; aparentment allunyada del món i amb un únic amic: l’ésser més temut, aquell que ningú creu que viu… Però com les heroïnes actuals, Adara trobarà la calor, la humanitat i la força per restablir l’equilibri en el seu món. I en el seu interior.

Bromera ha aconseguit crear obra magnífica amb el contingut d’una petita però potent història, amb les impressionants il·lustracions de Luis Royo que engrandeixen la història i encerten en la creació d’un personatge que creix i exhala magnetisme i, finalment, amb una edició de luxe.

Tot i això, l’edició pot allunyar una obra com aquesta del circuit escolar. Una llàstima!, perquè es mereix un lloc especial en el Pla de Lectura de Centre.

Martin, George R.R (2016): El drac de gel. Alzira: Bromera. Il. Luis Royo (1a edició 1980).

Deixa un comentari

El teu correu electrònic no es publicarà.