Walt Disney-GemmaLluch-UniversitatValència 1

El rei Lleó, de Walt Disney

Walt Disney-GemmaLluch-UniversitatValència 2Què s’amaga rere la història de Disney? Amb quines històries manté relacions intertextuals? Quins valors proposa? Com és la història?

Aquestes són algunes de les preguntes que Maria Peris Bixquer s’ha fet i per contestar-les ha analitzat la pel·lícula en l’assignatura “Cultura i literatura per a xiquets i joves en llengua catalana”, del Grau de Filologia Catalana de la Universitat de València.

 

Visita el canal de Gemma Lluch

 

 

Si vol més més informació sobre les adaptacions de Walt Disney, en el programa d’Isabel Gemio Te doy mi palabra parlàrem sobre com “Disney se ha colado en nuestro ADN“.

També pot llegir el post que hem dedicat a l’anàlisi de La Ventafocs o de Mulan. En un altre moment, vam analitzar per què Disney ha triat històricament els contes tradicionals. O sobre com influeix en el disseny i la concepció de les falles.

Ara bé, si vol una anàlisi més aprofundida li recomanem la lectura del capítol: “Dels narradors de contes folklòrics a Walt Disney: un camí cap a l’homogeneïtzació“.

Deixa un comentari

El teu correu electrònic no es publicarà.