La publicació és una aproximació a la situació de l’ensenyament universitari de la literatura catalana. Per a realitzar-lo, hem triat una mostra de cinc universitats públiques de tot l’àmbit lingüístic per conèixer el nombre d’estudiants i les sortides professionals del grau de Filologia Catalana. A continuació, a partir de l’anàlisi de les guies docents, analitzem els principals continguts de les 57 assignatures dels graus que hem utilitzat com a mostra. En segon lloc, aportem algunes dades del context cultural, lector o literari de la societat per a la qual formem els estudiants de filologia. Finalment, proposem quatre accions sobre el paper que hauria de tenir l’ensenyament de la literatura catalana en els nous projectes educatius i en un hipotètic nou estat.

Paraules clau: Literatura catalana, ensenyament universitari, cànon literari, paraliteratura.

Pot consultar la informació completa sobre el III Simposi sobre l’ensenyament de la llengua i la literatura catalanes a la secundària i a la universitat.

Pot consultar l’article complet en el repositori virtual Roderic.

 

Com citar?

Lluch, Gemma (2018): «La literatura a la universitat: entre preguntes, dubtes i incerteses», Casals, Daniel; Foguet, Francesc (ed.): Afer d'estat. La llengua i la literatura catalans a la secundària i a la universitat. Barcelona: Societat Catalana de Llengua i Literatura i Universitat Autònoma de Barcelona, 79-106, Col·lecció Treball de la Societat Catalana de Llengua i Literatura, 15, ISBN 978-84-9965425-6.