Aquest llibre, coordinat per J.M. del Amo, presenta un conjunt d’investigacions relacionades amb l’anàlisi de pràctiques lletrades en entorns digitals, les troballes ofereixen respostes als reptes que plantegen les societats inclusives, innovadores i reflexives de segle XXI.

Es tracta d’estudis que avancen cap a les fronteres de el coneixement i obren noves línies de treball multidisciplinari vinculades a la identificació i comprensió de fenòmens recents: nous prescriptors de lectura, epitextos virtuals públics, cànons lectors creats entre iguals, textos de la Young Adult Literature, mecanismes d’interacció en comunitats virtuals centrats en la intel·ligència col·lectiva i la cultura participativa, translectores, lectures hipertextuals, fanfictions, contingut generat pels usuaris, etc.

En el capítol sobre el cànon lector creat entre iguals, l’estudi de cas sobre la recomanació virtual,  revisem la investigació sobre els entorns digitals que els adolescents han creat (fòrums, blogs, canals de youtube) per promocionar la lectura. Analitzem l’evolució dels foristes, blocaires i booktubers que recomanen llibres, tendències o autors.

Paraules clau: Booktuber, fòrum virtual, bloc, lector jove, literatura juvenil.

Podeu consultar la publicació en RODERIC.

Com citar?

Lluch, Gemma (2021): “El canon lector creado entre iguales. Estudio de caso: la recomendación virtual”, Amo Sanchez-Fortún, José Manuel de (Editor): La lectura y la escritura como practicas sociales en la cultura digital. València: Tirant Humanidades, 51-73.

Projectes d’investigació

«El canon literario no académico. Construcción, características, responsables, selección y recepción en los epitextos públicos virtuales». PID2019-10587RB-I00 Programa Estatal de Generación de Conocimiento y Fortalecimiento Científico y Tecnológico del Sistema de I+D+i Orientada a los Retos de la Sociedad, 2019 Ministerio de Economia y Competitividad.