
El 1959 Joan Fuster publica un recull de textos com a lectura infantil titulat Un món per a infants, il·lustrat per Andreu Alfaro.
L’obra, que porta com a subtítol Primer llibre de lectura, s’inicia amb un pròleg adreçat als «Petits lectors» on diu:
Aquest llibre que teniu entre mans vol ensenyar-vos de llegir. Sí, ensenyar-vos de llegir. Vosaltres em direu que ja en sabeu, perquè heu après les lletres i confegiu les paraules sense equivocar-vos. Bé. però ara es tracta d’una altra cosa: us ha arribat l’hora de començar a llegir per comprendre i per recrear-vos.
En els llibres trobareu coneixements i distracció; ells hauran de ser els vostres millors amics. I aquest és el vostre primer llibre de veres. Ha estat fet a posta per a vosaltres. Conté pàgines de grans escriptors, adaptades perquè les pugueu entendre amb facilitat, […]
Es tracta d’un llibre de lectura amb forma d’antologia que recull:
– textos de Sant Vicent Ferrer, poemes de Goethe, Jaume Bru i Vidal, Almela i Vives o Carles Salvador;
– petites narracions de Josep Palacios o Josep Maria de Sagarra;
contes adaptats dels clàssics de la literatura catalana com un fragment de El llibre de les bèsties de Ramon Llull; i
– rondalles com Història d’un mig pollastre, d’Enric Valor.
L’obra acaba amb un petit vocabulari on s’arrepleguen les paraules que poden tenir una certa dificultat per a un lector petit.
L’obra es reedita el 1988 per la Conselleria de Cultura en la col·lecció Biblioteca Infantil.
Josep Lluís Bausset (Vallés 2000: 139) recorda el naixement del llibre que va tindre lloc en l’àmbit familiar:
Francesc Soriano [administrador del diari Levante i promotor de cursos de valencià] decidí editar una coseta amb motiu de la proclamació de la seua filla Ampariu com a regina dels Jocs Florals de València de l‘any 58. En comptes d’un detallet –com es fa avui a les bodes o les comunions- Francesc em digué que duia la idea de regalar als convidats un llibre fet expressament per a l’ocasió. Volia que fora una publicació amena, amb col·laboracions d’escriptors de totes les èpoques i pensada per a un públic infantil.