Mesa Cultura Valenciana

Mesa de Participació de la Cultura Valenciana 

Mesa de Participació de la Cultura Valenciana

 

Avui la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, amb el conseller Vicent Marzà al capdavant, ha constituït la Mesa de Participació de la Cultura Valenciana (MCV) al Centre del Carme de València, en un acte en el qual han participat més de cent entitats i institucions vinculades als diferents sectors culturals valencians en sis comissions diferents: Audiovisuals i Cinematografia; Arts Escèniques; Educació i Cultura; Llibre, Arxius i Biblioteques; Música i Cultura Popular; i Patrimoni, Museus i Arts Plàstiques.

Com diu la nota de premsa, és la primera vegada que es constitueix un òrgan d’aquestes característiques en matèria cultural. L’MCV és una de les iniciatives del Pla de Democratització Cultural de ‘Fes Cultura’. Les diferents comissions es reuniran amb una periodicitat com a mínim semestral i es podran crear subcomissions de treball.

L’MCV té com a objectius prioritaris: el reconeixement del treball de les diferents entitats, consolidar el diàleg amb la Generalitat, vertebrar els sectors, fer xarxa, compartir objectius comuns i millorar la normativa i fer-la més efectiva.

En la constitució de l’MCV s’han realitzat les primeres reunions de totes les comissions. Cada comissió està integrada per diferents agents i associacions culturals.

En la comissió d’Educació i Cultura hem treballat des dels diferents organismes representats i aviat es podran conèixer les primeres accions.

Deixa un comentari

El teu correu electrònic no es publicarà.