luna-senegal-agustin-fernandez-paz-bloc-universitat-valencia-gemmalluch

Lluna del Senegal, Agustín Fernández Paz

 

 

Fernández Paz, Agustín (2009): Lluna del Senegal. Barcelona: Barcanova (trad. Coia Valls i Xulio Ricardo Trigo), 2010.

Edició en gallec: Lúa do Senegal. Edicións Xerais, 2009. Edició en castellà: Luna de Senegal. Madrid: Anaya, 2009. Premis: Lista de honor CLIJ, 2009 i Lista de Honor CCEI, 2010.

En una línia diferent dels relats més coneguts de Fernández Paz, Lluna de Senegal és un llarg poema, o un petit relat ple d’imatges poètiques.  Lluna del Senegal  modela una realitat somiada, enyorada entre la quotidianitat i els records.

Pàgina a pàgina, els contrastos de llum i de paisatges, de calideses i boires, de relats orals i llibres forgen la història de Khoedi:

La Khoedi, una nena de deu anys, ha de deixar la seva casa del Senegal per instal·lar-se a Vigo, la ciutat on el seu pare va emigrar fa uns quants anys. A la nova terra, la vida és dura per a la Khoedi: no coneix ningú i tot li resulta ben diferent. Viu a Europa, però el seu cap i el seu cor continuen a Àfrica. L’únic llaç entre la nova realitat i el món que va deixar enrere és la Lluna que brilla al cel a la nit.

Miquel Rayó en la ressenya que fa del llibre destaca la distribució de narradors al llarg dels capítols, l’alternança de veus i sobretot la veu de la protagonista, Khoedi, la importància de les narracions orals, etc.

 

La il·lustració és del post que el bloc de l’autor dedica a la novel·la.

Deixa un comentari

El teu correu electrònic no es publicarà.